Bepaal de juiste maat

LET OP! 

De maatvoering van de Aqua Coolkeeper producten is gebaseerd op geactiveerde producten. Dit houdt in dat niet geactiveerde producten ruimer vallen als geactiveerde producten!

Waarom meten voordat u bestelt?

Om teleurstellingen te voorkomen, is het absoluut raadzaam om altijd even de hals van uw dier op te meten voordat u een bestelling plaatst. Ieder hond is immers anders. Het is ook belangrijk, want u wilt niet alleen een mooie halsband, maar ook een hondenhalsband die goed om de nek van uw hond past. Alle halsbanden zijn verkrijgbaar in vele maten dus, voordat u bestelt, moet u even meten. Een verkeerde maat brengt teleurstelling mee en extra kosten voor verzending, verpakking en dergelijke. Iedere fabrikant heeft een eigen maatbepaling, dus u kunt er niet vanuit gaan dat bijvoorbeeld de maat M van het ene merk het zelfde is als een maat M van een ander merk ! Het opmeten kunt u het beste doen met een flexibele meetlint, heeft u dat niet kunt u een stuk touw nemen die u op dezelfde wijze gebruikt als het meetlint. Vervolgens legt u het touw op een tafel en meet u het touw op met een lineaal.  
Heeft u hulp nodig ? Neem gerust even contact met ons op, wij adviseren u graag.

Hoe bepaal ik de maat voor een halsband ?

Om de juiste maat halsband voor uw hond op te meten gebruikt u een soepel meetlint en meet de nek op het breedste punt, dichtbij de schouder op de basis van de nek. Belangrijk is dat de halsband strak en toch comfortabel zit, u moet 2 vingers tussen de halsband en de nek van uw hond kunnen steken. De halsbanden zijn opgemeten van het eerste gaatje tot het laatste gaatje. Dit is dan de nekomvang waarvoor de halsband is geschikt. Een voorbeeld: nekomvang 27-35 cm betekent dat 27 cm de kleinste stand is en  tot het eerste gaatje opgemeten en 35 cm is de grootste stand en is tot het laatste gaatje opgemeten.

Voorbeeld: u meet een nekomvang van 30cm. Hierbij zou een halsband van 27-35cm uitstekend passen.

Hoe bepaal ik de maat voor een hondenjasje ?

Neem een flexibel meetlint en meet hiermee de ruglengte van de hond, vanaf het einde van de nek (tussen de schouderbladen) tot aan het begin van de staart. De borstomvang meet u op het breedste punt van de borst, direct achter de voorpoten. Om het jasje comfortabel te laten zitten, houdt u een extra 2 cm (2 vingers) aan. Zit de maat van uw hond tussen twee maten in, dan kunt u het beste de grotere maat bestellen zodat het jasje niet te strak zal zitten.

Hoe bepaal ik de maat voor een tuigje of harnas ?

Neem een flexibel meetlint en meet hiermee de ruglengte van de hond, vanaf het einde van de nek (tussen de schouderbladen) tot aan het begin van de staart. De borstomvang meet u op het breedste punt van de borst, direct achter de voorpoten. Om het tuigje comfortabel te laten zitten, houdt u een extra 2 cm (2 vingers) aan. Zit de maat van uw hond tussen twee maten in, dan kunt u het beste de grotere maat bestellen zodat het jasje niet te strak zal zitten. Een harnas bedekt niet de volledige rug dus daar meet u alleen de borstomvang.