De koeltechnieken op een rij

HyperKewl ™ Koelproducten

Door de combinatie van speciale weefsels en vezels wordt een bijzonder water management systeem gecreëerd : HyperKewl ™. Dit materiaal absorbeert en slaat water op om vervolgens het water te verdampen. Hierbij wordt energie gebruikt en wordt een verkoelend effect gecreëerd. HyperKewl ™ materiaal werkt op dezelfde manier als ons lichaam – door verdampingstechniek.

Hoe werkt het ?

HyperKewl

HyperKewl ™ producten gebruiken polymeer om snel water te absorberen. De chemische reactie creëert een langdurig koeleffect door verdamping van het water. Gebruikers van de HyperKewl ™ producten kunnen een koeleffect verwachten dat 6 tot 9 graden lager is dan de omgevingstemperatuur. De exacte temperatuur is afhankelijk van diverse omgevingsvariabelen zoals vochtigheid, luchtstroming en dergelijke. Let erop dat zeer hoge luchtvochtigheid van meer dan 90% de eigenschappen van het materiaal sterk zal verminderen en dat HyperKewl ™ producten alleen dan nog zullen werken bij voldoende luchtstroming.

Hoe het product te activeren ?

 HyperKewlHyperKewl

Om een HyperKewl ™ product te activeren, moet het voor 1-2 minuten ondergedompeld worden in water zodat het materiaal het water op kan slaan. Wring het product dan zachtjes uit om eventueel overtollig water te verwijderen. Het koelproduct is dan gereed voor gebruik en zal urenlang koelen.

Wanneer en voor wie zijn de producten geschikt ?

  • Geschikt voor iedereen die in warm weer buiten werkt, sport of recreëert.

  • Geschikt voor warme, droge weersomstandigheden

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten !

De Nederlandse Radboud universiteit heeft wetenschappeijk onderzoek verricht naar de effecten van het gebruik van een HyperKewl koelvest tijdens het sporten.

De conclusies waren daarbij als volgt:

- lagere temperatuur van de huid
- lagere hartslag
- lager verlies van vocht
- meer energie
- hogere concentratie


 

DryKewl ™ Koelproducten

De koelproducten van DryKewl ™ maken gebruik van het gepatenteerde HyperKewl ™ materiaal. De verdampingstechniek werkt hetzelfde, echter blijven de producten geheel droog. Het HyperKewl ™ materiaal is verwekt in een waterdichte stof waarbij het water wel verdampt wordt, maar het water blijft in het materiaal. DryKewl ™ koelproducten worden simpel geactiveerd en snel en eenvoudig opgeladen. De speciale koelelementen haalt u uit het product, dompelt u in water en plaatst ze terug in het product.

Hoe werkt het ?

DryKewl ™ koelproducten gebruiken het speciale, gepatenteerde HyperKewl ™ materiaal in combinatie met waterdicht nylon materiaal. Hierdoor blijft het water in de speciale koelelementen en koelt het product door middel van verdampingstechniek. Het product en de gebruiker van het product blijven hiermee volkomen droog. Gebruikers van de DryKewl ™ producten kunnen een koeleffect verwachten dat 6 tot 9 graden lager is dan de omgevingstemperatuur. De exacte temperatuur is afhankelijk van diverse omgevingsvariabelen zoals vochtigheid, luchtstroming en dergelijke. Let erop dat zeer hoge luchtvochtigheid van meer dan 90% het materiaal niet meer werkt en niet meer zal koelen.

Hoe het product te activeren ?

Om een DryKewl ™ product te activeren, verwijdert u de losse koelelementen en dompelt deze voor 1-2 minuten in water zodat het koelelement het water op kan slaan. Wring het koelelement dan zachtjes uit om eventueel overtollig water te verwijderen. Plaats de koelelementen weer terug in het product door middel van de klittenbandsluiting.

Het koelproduct is dan gereed voor gebruik en zal urenlang koelen.

Wanneer en voor wie zijn de producten geschikt ?

  • Geschikt voor iedereen die in warm weer buiten werkt of recreert.

  • Geschikt voor warme, droge weersomstandigheden.

TechKewl ™ Koelproducten

De koelproducten van TechKewl ™ zijn ontworpen om een specifieke koeltemperatuur te bereiken. De techniek (Phase Change Cooling Materials) werkt als volgt. De gebruikte PCM materialen zijn niet giftig, niet ontvlambaar en niet brandbaar. De PCM materialen zijn verzegeld in een zeer sterk polyurethaan zodat ze niet kunnen lekken. Deze duurzame elementen, Coolpax, worden in een koelkast, diepvriezer of ijswater gelegd dat een temperatuur moet hebben van lager dan 14 graden Celsius. U kunt deze Coolpax dus ook laten bevriezen in een bak met ijs. Het PCM materiaal bevriest snel en blijft lang in bevroren toestand. 

Hoe met ik het product activeren ?

U plaatst de meegeleverde Cool Pax in de koelkast, vriezer of in ijswater. Zij zullen zichzelf herhalen in elke omgeving met een temperatuur onder de 14 graden Celsius. Na maximaal 45 minuten zijn de Coolpax compleet bevroren en kunt u ze in het koelproduct plaatsen.

Hoe lang koelt het product ?

Afhankelijk van het product, koelt het koelproduct maximaal 4 uur op een constante 14 graden.

Wanneer en voor wie zijn de producten geschikt ?

  • Geschikt voor iedereen die in warm weer buiten werkt, sport of recreëert.

  • Geschikt voor alle weersomstandigheden, ook voor extreme luchtvochtigheid.

Hoe gebruikt u een koelproduct van Aqua Coolkeeper ?

Om het koelproduct de eerste keer te gebruiken, moet u het koelproduct geheel in water onderdompelen. Op elk koelproduct staat duidelijk op het witte label met een klokje aangegeven, hoe lang u het maximaal kunt onderdompelen. Op het witte label staat met een lineaal ook aangegeven, welke maximale dikte het koelproduct mag bereiken.

Het koelproduct van Aqua Coolkeeper zal dus opzwellen in water en zacht en comfortabel aanvoelen. Het beste kunt u het koelproduct in het water zachtjes kneden zodat de HydroQuartz optimaal in het koelproduct verspreid wordt. U kunt de koelproducten ook op de vloer van een douche leggen een natsproeien met een koude douche, wij raden aan om na elke sproeibeurt minimaal 15 minuten te wachten zodat het koelproduct uit kan zetten en het water goed kan absorberen.

Let er altijd op dat de maximale dikte van het koelproduct niet wordt overschreden.

Na het natmaken laat u het koelproduct enige tijd liggen waardoor het vocht volledig kan worden geabsorbeerd en weer helemaal droog zal aanvoelen. U kunt het koelproduct op een aantal handdoeken leggen om overtollig vocht op te nemen. Het koelproduct kan direct na het onderdompelen worden gebruikt, ook als het nog niet droog aanvoelt.

Voor optimaal resultaat raden wij u aan, de koelproducten van Aqua Coolkeeper 's avonds onder te dompelen en 's nachts te laten drogen. Voor extra koelte kunt u de koelproducten ook in de koelkast leggen, echter niet in de diepvriezer.

Het opgenomen water in de quartz gaat verdampen door de lichaamswarmte. Dit levert een verkoelend effect op de huid op. Het product zelf wordt niet koud. Hoe meer huidoppervlak wordt bedekt, hoe sterker het verkoelend effect zal zijn.

Hoe kunt u een Aqua Coolkeeper reinigen ?

Voor het wassen laat u het koelproduct helemaal drogen. Het koelproduct is droog als de HydroQuartz in het koelproduct hard zijn, dit kan enkele dagen duren. Om het te wassen kunt u het beste een mild wasmiddel gebruiken en met de hand wassen, maar geen zeep, afwasmiddel of schoonmaakmiddel (dit kan de HydroQuartz beschadigen).

Tips voor een langdurig gebruik van de Aqua Coolkeeper koelproducten

Als u het koelproduct bijvoorbeeld in de wintermaanden wilt opbergen, zorg dan eerst dat het koelproduct droog is. Dit kan enkele dagen duren. Snel drogen kan bijvoorbeeld door het koelproduct aan de waslijn in de buitenlucht te laten drogen (niet in de regen!). Het koelproduct is droog als de HydroQuartz in het koelproduct hard zijn, dit kan enkele dagen duren. Bewaar de koelproducten niet in een plastic zak, er kan dan schimmel ontstaan en/of nare geuren.

Vermijd contact met zout water, benzine, diesel, oliën, alcohol, bleekmiddel of chloor daar deze producten het koelproduct onherstelbaar kunnen beschadigen.

Gezondheid en veiligheid van de koelproducten.

De Aqua CoolKeeper koelproducten zijn ongeschikt voor consumptie. Bij onverhoopt inslikken van de inhoud, absorbeert de HydroQuartz de lichaamsvloeistoffen, dat uiterst schadelijk is voor de gezondheid. Raadpleeg onmiddelijk een arts en wek direct braken op.

Alle Aqua CoolKeeper koelproducten zijn in verschillende laboratoria binnen en buiten Europa uitvoerig getest waarbij geen allergische reacties zijn waargenomen.