Aqua Coolkeeper

Aqua Coolkeeper is de fabrikant van de bekende koelkoelproducten voor mensen en dieren.

De koelproducten werken met een HydroQuartz gel die wordt geactiveerd door het koelproduct in water onder te dompelen voor gebruik.

De koelproducten zijn erg populair bij de hondenbezitters, want honden hebben vrijwel geen zweetklieren. Zij kunnen de lichaamstemperatuur alleen regelen door te hijgen of door te zweten via de voetkussens. Bij warm of heet weer is dit vaak niet voldoende en kan de hond slechts een klein gedeelte van de lichaamshitte afvoeren. Hierdoor zijn honden erg gevoelig voor de gevaren van oververhitting, dat in ernstige gevallen kan leiden tot permanente schade aan de organen, een coma of zelfs tot de dood.

De Aqua Coolkeeper koelproducten zorgen ervoor dat de hond op een goede manier koel en dus gezond blijven bij hogere temperaturen. Het gebruik van een koelproduct wordt aangeraden bij warm of heet weer, tijdens een reis, bij spelen, bij sporten en bij buitenactiviteiten.

 

Hoe gebruikt u een koelproduct van Aqua Coolkeeper ?


Om het koelproduct de eerste keer te gebruiken, moet u het koelproduct geheel in water onderdompelen. Op elk koelproduct staat duidelijk op het witte label met een klokje aangegeven, hoe lang u het maximaal kunt onderdompelen. Op het witte label staat met een lineaal ook aangegeven, welke maximale dikte het koelproduct mag bereiken.

Het koelproduct van Aqua Coolkeeper zal dus opzwellen in water en zacht en comfortabel aanvoelen. Het beste kunt u het koelproduct in het water zachtjes kneden zodat de HydroQuartz optimaal in het koelproduct verspreid wordt. U kunt de koelproducten ook op de vloer van een douche leggen een natsproeien met een koude douche, wij raden aan om na elke sproeibeurt minimaal 15 minuten te wachten zodat het koelproduct uit kan zetten en het water goed kan absorberen.

Let er altijd op dat de maximale dikte van het koelproduct niet wordt overschreden.

Na het natmaken laat u het koelproduct enige tijd liggen waardoor het vocht volledig kan worden geabsorbeerd en weer helemaal droog zal aanvoelen. U kunt het koelproduct op een aantal handdoeken leggen om overtollig vocht op te nemen. Het koelproduct kan direct na het onderdompelen worden gebruikt, ook als het nog niet droog aanvoelt.

Voor optimaal resultaat raden wij u aan, de koelproducten van Aqua Coolkeeper 's avonds onder te dompelen en 's nachts te laten drogen. Voor extra koelte kunt u de koelproducten ook in de koelkast leggen, echter niet in de diepvriezer.

Het opgenomen water in de quartz gaat verdampen door de lichaamswarmte. Dit levert een verkoelend effect op de huid op. Het product zelf wordt niet koud. Hoe meer huidoppervlak wordt bedekt, hoe sterker het verkoelend effect zal zijn.

Hoe kunt u een Aqua Coolkeeper reinigen ?


Voor het wassen laat u het koelproduct helemaal drogen. Het koelproduct is droog als de HydroQuartz in het koelproduct hard zijn, dit kan enkele dagen duren. Om het te wassen kunt u het beste een mild wasmiddel gebruiken en met de hand wassen, maar geen zeep, afwasmiddel of schoonmaakmiddel (dit kan de HydroQuartz beschadigen).

 

Tips voor een langdurig gebruik van de Aqua Coolkeeper koelproducten


Als u het koelproduct bijvoorbeeld in de wintermaanden wilt opbergen, zorg dan eerst dat het koelproduct droog is. Dit kan enkele dagen duren. Snel drogen kan bijvoorbeeld door het koelproduct aan de waslijn in de buitenlucht te laten drogen (niet in de regen!). Het koelproduct is droog als de HydroQuartz in het koelproduct hard zijn, dit kan enkele dagen duren. Bewaar de koelproducten niet in een plastic zak, er kan dan schimmel ontstaan en/of nare geuren.

Vermijd contact met zout water, benzine, diesel, oliën, alcohol, bleekmiddel of chloor daar deze producten het koelproduct onherstelbaar kunnen beschadigen.

 

Gezondheid en veiligheid van de koelproducten.


De Aqua CoolKeeper koelproducten zijn ongeschikt voor consumptie. Bij onverhoopt inslikken van de inhoud, absorbeert de HydroQuartz de lichaamsvloeistoffen, dat uiterst schadelijk is voor de gezondheid. Raadpleeg onmiddelijk een arts en wek direct braken op.

Alle Aqua CoolKeeper koelproducten zijn in verschillende laboratoria binnen en buiten Europa uitvoerig getest waarbij geen allergische reacties zijn waargenomen.

Pagina 1 van 5